Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ





“Θεμέλιος λίθος” νέου έργου στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας
από την Εκκλησία της Κύπρου


Τέθηκε, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008, ο θεμέλιος λίθος της ανέγερσης ενός νέου έργου της Εκκλησίας της Κύπρου στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Ηλείας. Το έργο αυτό αποτελεί ακόμη μία έμπρακτη απόδειξη της αγάπης και συμπαράστασης της κυπριακής Εκκλησίας σε όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 στην Ελλάδα. Πρόκειται για την κατασκευή εξ αρχής βρεφονηπιακού σταθμού στο δημοτικό διαμέρισμα Καράτολα του Δήμου Ωλένης, ο οποίος θα στεγάσει και πάλι τα παιδιά της περιοχής, μετά τις ζημιές τις οποίες υπέστησαν, από τις καταστροφικές φωτιές του περσινού καλοκαιριού.
Προηγήθηκε η ακολουθία του Αγιασμού, χοροστατούντων του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και του Χωρεπισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου. Στην τελετή θεμελίωσης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού παρευρέθηκαν βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Μετά την τέλεση του Αγιασμού ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ωλένης, τον Μητροπολίτη Ηλείας και το Χωρεπίσκοπο Καρπασίας.
Δήμαρχος Ωλένης
Ο Δήμαρχος Ωλένης κ. Ιωάννης Παναγόπουλος χαρακτήρισε το όλο έργο ως “ένα έργο το οποίο πραγματικά θα αποτελέσει στολίδι για την περιοχή μας και θα μας βοηθήσει στο να κατασκευαστούν οι κοινωνικές υποδομές στον δήμο μας. Ένα δήμο που δοκιμάστηκε από τις περσινές πυρκαγιές, ένα δήμο στον οποίο κάηκαν και τα δεκαέξι (16) του χωριά”.
“Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Εκκλησία της Κύπρου, στον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο για ό,τι κάνει για μας και πιστεύουμε ότι αυτά τα έργα θα βοηθήσουν για την πραγματική αναζωογόνηση, αναγέννηση της περιοχής μας”, ανέφερε ο δήμαρχος.
Μητροπολίτης Ηλείας
“Αυτό το έργο που σήμερα θεμελιώσαμε είναι ένα έργο αγάπης και προσφοράς της Εκκλησίας της Κύπρου, της μεγάλης καρδιάς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ και όλων των ιεραρχών και όλου του κυπριακού λαού”, τόνισε εμφαντικά στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.
“Εμείς εδώ, η ταπεινότης μου”, ανέφερε ο μητροπολίτης, “οι άρχοντες του τόπου, ο δήμαρχος του δήμου αυτού, ο λαός μας, ο κλήρος είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία της Κύπρου και όλους τους κυπρίους αδελφούς μας, γιατί στον πόνο μας μάς βρέθηκαν, μας ξεκούρασαν και μας έδωσαν και ελπίδα για να συνεχίσουμε τη ζωή μας, παρά την καμένη γη μέσα στην οποία ζούμε”.
“Θα ζήσουμε γιατί η πίστης είναι πάντοτε ζωντανή και γιατί η πίστης είναι εκείνη η οποία δίνει ελπίδα”, κατέληξε ο σεβασμιότατος.
Χωρεπίσκοπος Καρπασίας
Ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος σημείωσε ότι “ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου, από την πρώτη στιγμή που επλήγη αυτή η περιοχή από τις πυρκαγιές θέλησε να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει και ηθικά και πρακτικά, γι’ αυτό βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στις περιοχές αυτές”.
“Στηρίξαμε, ενισχύσαμε παρηγορήσαμε ως Εκκλησία της Κύπρου τους εν Χριστώ αδελφούς, εδώ και αποφασίσαμε να προβούμε σε τρία σημαντικά, πιστεύω, έργα, την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού που θέσαμε σήμερα τον θεμέλιο λίθο, την ανακατασκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής στην Μυράκα καθώς και του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Χρυσοχώρι”, πρόσθεσε.
Ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε ότι “όλα αυτά είναι έκφραση της αγάπης του λαού της μαρτυρικής Κύπρου προς τους εν Χριστώ αδελφούς της περιοχής και θα παραδώσουμε αυτά τα έργα με σκοπό την πνευματική οικοδομή των ανθρώπων που ζουν εδώ και να μπορέσουν να ανακάμψουν και να σταθούν σ’ αυτό το χώρο εδώ, ζώντας όσο πιο άνετα γίνεται και καλά”.
Οι εργασίες ανέγερσης του βρεφονηπιακού σταθμού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, χάρις στη συντονισμένη δράση μιας ομάδας ειδικών, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: