Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ

Υποδοχή Λειψάνου Αγίου ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Σάρωφ


Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση οι Ιερές Μητροπόλεις Αττικής και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υποδέχονται την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου το ιερό λείψανο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κειμήλιο της Ρωσικής εκκλησιαστικής παράδοσης.
Το ιερό λείψανο, που αποστέλλει φιλάδελφα η Ρωσική Εκκλησία στον λαό της Ελλάδας, θα συνοδεύσουν 40μελής Ρωσική αποστολή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιο. Το αίτημα για την αποστολή του ιερού λειψάνου διατυπώθηκε προς τη Ρωσική Εκκλησία τον Μάρτιο του 2007 από τη Ρωσόφωνη Κοινότητα της Μητροπόλεως και διαβιβάστηκε στον Πατριάρχη Μόσχας τον Ιούλιο του ιδίου έτους.
Η επίσημη υποδοχη των τιμίων λειψάνων και της Ρωσικής αποστολής θα λάβει χώρα, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μαραθώνος και Ελευθερίου Βενιζέλου στην Παλλήνη, παρουσία Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας, εκπροσώπων αυτοκεφάλων Εκκλησιών, των ιερέων της Ανατολικής Αττικής, κλιμακίου Υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως, πρέσβεων, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών, στη συνέχεια δε θα σχηματισθεί πομπή προς τον Ιερό Ναό τού Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης, όπου θα αναπεμφθεί δέηση και δοξολογία.
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγ. Τρύφωνος Παλλήνης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τη συμμετοχή αρχιερέων από όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδος, παρόντων και εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβερνήσεως, της Ρωσικής πρεσβείας και του διπλωματικού σώματος. Η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στη Σλαβονική και Ελληνική με τη συμμετοχή της Ρωσικής χορωδίας του Ιδρύματος του Αγίου Σεραφείμ και ενός Βυζαντινού χορού.
Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, που η Ρωσική Εκκλησία δεν αποχωρίσθηκε ποτέ ως τώρα, ούτε τον άφησε “να ταξιδέψει” μακριά από τη γη που τόσο αγάπησε ζώντας στα δάση και αγαπώντας τους ανθρώπους, θα τεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγ. Τρύφωνος Παλλήνης ως την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.
Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., το τίμιο λείψανο θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, οπότε και 20μελής αποστολή υπό τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς κ. Γεώργιο θα το παραλάβει για να το μεταφέρει πίσω στη Ρωσία .
Χριστός ανέστη, χαρά μου!” ήταν ο χαιρετισμός τού Αγίου, ένα μήνυμα ειρήνης, χαράς και αγάπης.

Για περισσότερες πληροφορίες (Πρόγραμμα & Συναξάρι Αγίου) www.imml.gr

Επικοινωνία:τηλ.: 210-6632687 & 210-6632276, εσ. 110
& 111e-mail: imml@imml.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: