Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

Ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Τάσσος Παπαδόπουλος
συνέδεσε το όνομά του με το συντριπτικό “όχι
των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε: “Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, υπηρέτησε πιστά την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία και τον τίμησε αναδεικνύοντάς τον στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της.
” Αγωνίσθηκε με πάθος και συνέπεια για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού και για τα πιστεύω του, στο πλαίσιο πάντα της δημοκρατικής νομιμότητας την οποία υπερασπίσθηκε σε δύσκολες στιγμές. Επί Προεδρίας του, η Κύπρος βρήκε την θέση που της αξίζει ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να δει την δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος, για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε.
” Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργασθώ με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, και να τον γνωρίσω προσωπικά, ως άνθρωπο και πολιτικό ηγέτη. Με συγκίνηση, υποκλίνομαι στην μνήμη του αγαπητού μου φίλου.
” Στον λαό και στην κυβέρνηση της Κύπρου, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και συμπαρίσταμαι στο βαθύτατο πένθος τους.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: