Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο 2009

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιανουάριο 2009


Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.Κατά την σημερινή Συνεδρία :Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από τις προσφορές που έχει μέχρι τώρα δεχθεί αλλά και από όσα διαθέτει στις αποθήκες της, θα αποστείλει και θα διανείμει στους πληγέντες της περιοχής της Γάζας, σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Συγκεκριμένα θα αποσταλούν 20 τόνοι αλεύρι, 10 τόνοι λάδι, 2,5 τόνοι ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι, 9,5 τόνοι εμφιαλωμένο νερό, 7 τόνοι ζάχαρη και 1 τόνος γάλα σε σκόνη.Με τα χρήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν από την δισκοφορία της Κυριακής 18 Ιανουαρίου, θα αγορασθούν φάρμακα και θα αποσταλούν στην συνέχεια με επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια, στην εμπόλεμη περιοχή της Γάζας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού έλαβε υπ’ όψη τα αναφερθέντα υπό Μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου για την μη ορθή εκκλησιαστική συμπεριφορά του Ιερέως Ευσταθίου Κολλά, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ως Συνηγόρου στα Συνοδικά Δικαστήρια, αποφάσισε να μην επιτρέψει του λοιπού την παράστασή του ως Συνηγόρου σε Εκκλησιαστικά Δικαστήρια.
Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: